ONE SEVEN - PRODUKTER

MOBILA SLÄCKSYSTEM

FÖRDELAR

OS MOBILE

Över hela världen bekämpar brandkårer bränder med One Seven. Tusenfaldig praktisk erfarenhet har integrerats i utvecklingen av våra unika One Seven-system och har gjort One Seven till den globala teknikledaren.

 

Med vår breda produktportfölj har vi rätt släckningssystem för alla typer av insatser. Vi respekterar också individuella grundförutsättningar och erbjuder våra system för nya fordon och som moderna eftermonterade system för befintliga fordon.

 

 

 

LIKA MÅNGSIDIG SOM DIN MOTORSPRUTA

One Seven® står för en genial, högeffektiv tryckluftsskumteknik som redan i sin första generation kunde omvandla en droppe vatten till sju droppar högeffektivt släckskum. Än i dag är One Seven® CAF-system överlägsna när det gäller effektivitet, säkerhet och släckningshastighet för alla typer av bränder. Men verklig kvalitet kräver mer än sofistikerad teknik. Det är därför du och dina individuella behov och önskemål alltid står i centrum för vår planering: vi ger dig omfattande råd och konfigurerar ditt system enligt dina specifikationer. Du bestämmer vilken lösning som passar dina uppgifter bäst.

 

Å ena sidan installerar vi våra modulära system i de brandbilar som du väljer. One Seven® är oberoende av karosstillverkare. Våra system drivs vanligtvis av fordonets kraftuttag. Andra typer av drivning, t.ex. hydraulisk eller fristående, är också tillgängliga. Å andra sidan erbjuder vi fristående eftermonteringssystem och fordonsoberoende lösningar som har sin egen förbränningsmotor. Detta innebär att även äldre fordon kan konverteras till moderna tryckluftsskumsystem eller byggas ut med fristående system på släpvagnar och lastområden.

 

 

 

INBYGGDA SYSTEM : FLEXIBLA LÖSNINGAR FÖR NYA FORDON

One Seven® inbyggda system är modulära, enkla att installera och extremt tillförlitliga med minimalt underhåll. De erbjuder alla fördelar med One Seven®-tekniken och kan konfigureras individuellt för att uppfylla dina krav. Installationen är möjlig i alla brandbilar oavsett tillverkare, t.ex. i standardbrandbilar, industrifordon, skogsbrandbilar eller tankbilar för brandbekämpning på flygplatser.


Våra inbyggda system uppfyller de högsta säkerhetskraven. De styrs helt elektroniskt med hjälp av en PLC och är anslutna till fordonet och pumpen via den innovativa CAN-busstekniken. Denna teknik möjliggör den beprövade One Seven® enknappsdriften som möjliggör extremt snabbt och enkelt arbete och hjälper till att undvika handhavarfel i stressiga situationer.


Alla relevanta systemparametrar styrs och övervakas via en pekskärm. Skärmen kan integreras i pumpens kontrollpanel eller installeras separat. Dessutom kan pump- och kraftuttagsstyrningen integreras helt i One Seven-kontrollpanelen. Eftersom individuell konfiguerbarhet är viktigt för oss lägger vi till ytterligare funktioner till den grundläggande pekskärmsprogramvaran på begäran. 


FÖRDELAR MED ONE SEVEN INBYGGDA SYSTEM

EFTERMONTERINGSSYSTEM : DEN PRISVÄRDA LÖSNINGEN FÖR KOMMUNAL ANVÄNDNING

Överlägsen släckningshastighet, optimal fuktgenomträngning, ekonomisk vatten- och skumförbrukning, låg miljöförorening, nästan inga skador av släckvatten, hög säkerhet tack vare stora kastavstånd, stresstålig enknappsmanövrering: One Seven®-systemen kan verkligen förbättra arbetsförhållandena och resultaten för kommunala brandkårer. För att möjliggöra modern brandbekämpning även för kommuner som har begränsade budgetar för sina brandkårer erbjuder One Seven® eftermonteringssystem för befintliga brandbilar

 

One Seven® eftermonteringssystem är oberoende av en kraftuttagskoppling och kan installeras i alla fordon oavsett tillverkare – på alla åtkomliga platser i fordonet och enligt dina individuella krav. Endast en anslutning till fordonets pump behöver upprättas för installation av ett One Seven® eftermonteringssystem. Systemen består av en installationsram som innehåller en egen motor, en kompressor, en doserare och en kompakt skumgenerator. De styrs och övervakas också med den beprövade enknappstekniken så att de snabbt är klara för användning och kan användas på ett säkert sätt även under hektiska driftsförhållanden. 

 

 

 

 

 

 

 

FRISTÅENDE SYSTEM: MOBILA LÖSNINGAR FÖR FLEXIBEL DRIFT

Den flexibla One Seven®-tekniken visar sina kvaliteter särskilt i speciella insatsmiljöer. Vi har utvecklat helt oberoende fristående system som kan transporteras i vilket fordon eller släpvagn som helst för att göra dem mobila och användbara utöver brandbilar.

Olika systemstorlekar med olika prestanda finns tillgängliga. Typiska tillämpningar är uppgradering av fordon för snabba insatser, fordon för tekniskt stöd eller multifunktionsfordon.

PRAKTISKA EXEMPEL: DEN PERFEKTA LÖSNINGEN FÖR VARJE UTMANING

Oavsett om det gäller inbyggda system för nya fordon, eftermonteringssystem för modernisering av befintliga fordon eller fristående system för flexibel användning – One Seven har rätt släckningssystem för varje brandbekämpningsinsats och varje fordon. Galleriet visar några applikationsexempel på våra tryckluftsskumsystem och proportioneringssystem från hela världen.

 

 

För större bild, vänligen klicka på loggan i respektive bild.